Loading

Όροι ενοικίασης

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ


XENOS RENTALS

Γενικοί οροί ενοικίασης και συχνές ερωτήσεις


1. Προσόντα ενοικιαστή.

Ο ενοικιαστής για να προβεί στην ενοικίαση οχήματος θα πρέπει να:

  • Έχει ελάχιστο όριο ηλικίας 21 ετών, με άδεια οδήγησης η οποία να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.
  • Για πολίτες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης απαιτείται διεθνής άδεια αυτοκίνητου (εξαιρούνται πολίτες από Ρωσία. ΗΠΑ και Καναδά, οι όποιοι μπορούν να πραγματοποιήσουν εκμίσθωση με εθνική άδεια οδήγησης) .

Σε περίπτωση που η εθνική άδεια οδήγησης (η οποία είναι σε ισχύ το λιγότερο για ένα έτος) δεν πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές. Τα παραπάνω κριτήρια είναι απαραίτητα και για τυχόν επιπλέον οδηγούς.

2. Τι περιλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης;

  • Οι τιμές μας περιλαμβάνουν 'Αστική Ευθύνη και Ασφάλιση έναντι Τρίτου'
  • Πλήρης ασφάλεια C.D.W. (500,00 έως 800,00 Ευρώ ποσό απαλλαγής)
  • Απεριόριστα χιλιόμετρα
  • 24ωρη Οδική Βοήθεια
  • Παράδοση / παραλαβή ( αεροδρόμιο, λιμάνια (εξαιρείται το λιμάνι Αγ. Νικόλαου) και ξενοδοχεία.
  • 24% ΦΠΑ

3. Τι είναι η Πλήρης Ασφάλεια C.D.W. και πώς λειτουργεί;

Η C.D.W. (Collision Damage Waiver- Μικτή ασφάλεια με απαλλαγή ζημιάς) είναι η βασικη πλήρης ασφάλεια η οποία καλύπτει το ενοικιαζόμενο όχημα από όλων των ειδών τα ατυχήματα που διαπράχθηκαν από τον ενοικιαστή και με το μέγιστο ποσό απαλλαγής που έχει συμφωνηθεί. (Το ποσό απαλλαγής είναι συνήθως 500,00 € ανά ατύχημα για τις μικρές κατηγορίες Α,Β και 800,00€ για τις μεγαλύτερες C, AUTO, CABRIO, JEEP, SUV και MINIBUS). Αυτό σημαίνει ότι αν ο πελάτης έχει ένα ατύχημα με δική του ευθύνη, το μέγιστο ποσό που θα πρέπει να πληρώσει είναι το ποσό απαλλαγής.

Παραδείγματα για ένα αυτοκίνητο με 500,00€ απαλλαγή:

Α) Για ένα ατύχημα με ζημιά των 100,00€, ο πελάτης θα χρεωθεί το ποσό των 100,00€.
Β) Για ένα ατύχημα με ζημιά των 2000,00€, ο πελάτης θα χρεωθεί το ποσό των 500,00€.

4. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσω ή να εξαλείψω το Ποσό Απαλλαγής σε μηδέν;

Οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την (F.D.W. Πλήρη Απαλλαγή Ζημιών, 0.00 ποσό απαλλαγής) η όποια παρέχεται με ένα επιπλέον ημερήσιο κόστος, διαφέρει ανά κατηγορία αυτοκίνητου, δίνοντας την δυνατότητα στον εκμισθωτή να απαλλαγεί από το πόσο ευθύνης που ορίζεται στην βασική, πλήρη ασφάλεια. Το πόσο απαλλαγής για κάθε κατηγορία καθώς και το κόστος χρέωσης της F.D.W, μπορείτε να το βρείτε κατά την διαδικασία της κράτησης.

5. Ασφάλεια Κλοπής και Πυρός (T.P)

Αυτή η ασφάλεια μειώνει την ευθύνη του οδηγού σε περίπτωση ολικής κλοπής ή φωτιάς σε 500,00 μέχρι 1000,00 € ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση ολικής κλοπής ή φωτιάς, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας και την αστυνομία και να αναφέρετε το περιστατικό. Αμέσως υποβάλλετε ένα αντίγραφο από τη δήλωση της αστυνομίας, το μισθωτήριο συμβόλαιο και το κλειδί του αυτοκινήτου στο γραφείο. Η Ασφάλεια κλοπής δεν εφαρμόζεται πέρα από την συμφωνημένη διάρκεια της ενοικίασης.

6. Εξαιρέσεις στην C.D.W. και F.D.W.

Χρεώσεις για οποιαδήποτε ζημιά στα μέρη που αναγράφονται παρακάτω γίνονται απευθείας από τον πελάτη. Τα πιο σημαντικά είναι τα ακόλουθα: ζημιά στην κλειδαριά, απώλεια ή ζημιά στο κλειδί, υαλοκαθαριστήρες, εσωτερικό του αυτοκινήτου, ζάντα, φώτα, καπάκι ντεπόζιτου, ζημιά στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου, ζημιά στην οροφή, υπερβολική βρωμιά, προσωπικά αντικείμενα, ζημιά από αμέλεια, ζημιά από λάθος καύσιμο, ζημιά στο βρεφικό ή παιδικό κάθισμα, απώλεια ρεύματος λόγω ξεχασμένων ανοιχτών ηλεκτρικών συσκευών, ζημίες στα λάστιχα και στο κάτω μέρος του αυτοκίνητου.

Έξοδα ρυμούλκησης και μεταφοράς αυτοκίνητου, εξαιτίας ακινητοποίησης αυτού, για έναν από τους παραπάνω λόγους δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια.

Η XENOS CAR RENTALS δεν θα επιστρέψει κανένα κόστος από τηλέφωνο, ταξί ή ξενοδοχείο.

Η XENOS CAR RENTALS δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιονδήποτε ο οποίος οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ/ναρκωτικών ουσιών, προκαλεί ηθελημένη ζημιά, οδηγεί εκτός δρόμου, οδηγεί χωρίς προσοχή και προκαλεί ζημιές από αμέλεια και παραβίαση του ΚΟΚ.

Ο πελάτης θα δέχεται άμεση ευθύνη όσον αφορά τις εν λόγω αξιώσεις.

Οποιοδήποτε μη δηλωμένο ατύχημα ή ζημιά στο όχημα μπορεί να ερμηνευτεί ως αμέλεια. (Για παράδειγμα ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου με λάθος τύπο καυσίμου) Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρεωθεί ο πελάτης.

7. Επιπλέον οδηγοί και έξτρα εξοπλισμός.

Η εταιρεία παρέχει την δυνατότητα για έναν ακόμη επιπλέον οδηγό, καθώς και για έξτρα εξοπλισμό όπως παιδικά καθίσματα για όλες τις ηλικίες, συσκευές πλοήγησης κ.α., με μια επιπλέον ημερησία χρέωση. Αναλυτικές πληροφορίες για επιπλέον εξοπλισμό και ημερήσιες τιμές χρέωσης μπορείτε να βρείτε κατά την διαδικασία της κράτησης.

8. Όταν θα φτάσω στο αεροδρόμιο, πώς θα παραλάβω το αυτοκίνητο;

Θα παρακολουθούμε την πτήση σας και ένα μέλος της ομάδας μας θα σας περιμένει στην αίθουσα των αφίξεων κρατώντας μία πινακίδα με το όνομά σας.

Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας και την έξοδο στην αίθουσα των αφίξεων θα συναντηθείτε με τον εκπρόσωπό μας, Ο οποιος θα σας οδηγησει στο αυτοκινητο σας.

Το αυτοκίνητο θα είναι παρκαρισμένο ακριβώς απ’ έξω, και για το συμβόλαιο δεν θα χρειαστεί πάνω από 5 λεπτά (θα σας συμβουλεύαμε να έχετε έτοιμα το δίπλωμα οδήγησης και το διαβατήριο ή ταυτότητα του οδηγού). Στη συνέχεια, θα είσαστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

9. Περίοδος ενοικίασης, παράδοση-παραλαβή.

Η μικρότερη διάρκεια ενοικίασης αυτοκίνητου είναι δυο μέρες (48 ώρες). Οι δυο μέρες υπολογίζονται από την ακριβής ώρα και ημερομηνία που ο εκμισθωτής έχει επιλέξει και μέχρι την ώρα παράδοσης του αυτοκίνητου. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα μιας περιόδου χάριτος 60’ από την ημερομηνία και ώρα παράδοσης του οχήματος που αναφέρεται στην συμφωνία, με το πέρας των 60’ και εφόσον η εταιρεία δεν έχει πραγματοποίηση την παράδοση του αυτοκίνητου, είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τον πελάτη με ποσό ισο με αυτό που ορίζεται, ως κόστος μιας ημερησίας χρέωσης, της συγκεκριμένης συμφωνίας.

10. Παράταση διάρκειας ενοικίασης

Ο πελάτης εάν επιθυμεί την παράταση της διάρκειας της ενοικίασης είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει την εταιρεία τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη λήξη της ενοικίασης, σε κάθε περίπτωση η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα άρνησης του αιτήματος για επιχειρησιακούς λογούς.

11. Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα παραλάβω ακριβώς το αυτοκίνητο που ζήτησα;

Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε για την περίοδο που επιθυμείτε, ένα αυτοκίνητο από την επιλεγμένη κατηγορία αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε συγκεκριμένο μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μπορεί να σας διαθέσει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς επιπλέον χρέωση.

12. Ποια είναι κατά μέσο ορo η ηλικία των αυτοκινήτων που νοικιάζετε;

Η νέα οδηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) αποφάσισε να αυξήσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ηλικίας των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στα 12 έτη συλλογιζόμενη τις οικονομικές δυσκολίες στην Ελλάδα, παρόλο αυτά η εταιρεία μας πάντα να ανανεώνει τον στόλο της με καινούργια αυτοκίνητα. Ο μέσο όρο ηλικίας των αυτοκίνητων μας είναι 18 μήνες, με μέγιστο όριο τα 5 έτη.

13. Σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδίου μου, θα πρέπει να πληρώσω κάποια ποινή για την ακύρωση;

Εάν το ταξίδι σας ακυρωθεί για κάποιο λόγο, δεν θα χρεωθείτε κάποια ποινή για την ακύρωση. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε όσο ποιο νωρίτερα γίνετε, για την ακύρωση του ταξιδίου σας

14. Εάν κάνω κράτηση από τοπικό γραφείο, η τιμή θα είναι ιδία;

Σε πολλές περιπτώσεις, οι τιμές που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας διαφέρουν από τις τιμές που θα βρείτε στα κατά τόπους γραφεία, συνήθως οι τιμές στην ιστοσελίδα είναι 20% - 30% φθηνότερες.

15. Τι θα γίνει αν αποφασίσω να επεκτείνω / μειώσω την περίοδο ενοικίασης ενώ έχω το αυτοκίνητο ή λίγες μέρες πριν το παραλάβω;

Μπορείτε να μειώσετε ή να επεκτείνετε την διάρκεια της ενοικίασης του αυτοκινήτου αλλά παρακαλώ υπολογίστε ότι η τιμή μεταβάλλεται ανάλογα με τις μέρες της ενοικίασης. Θα εκτιμούσαμε αν μας ενημερώνατε πριν την άφιξη σας για τυχόν αλλαγή. Παρακαλώ σημειώστε ότι την υψηλή περίοδο του καλοκαιριού δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε ότι το αίτημά σας θα ικανοποιηθεί.

16. Υπάρχει κάποια εγγύηση για την κράτηση του αυτοκινήτου;

Η εταιρεία μας δεν απαιτεί κάποια προκαταβολή για την κράτηση του αυτοκίνητου, Ωστόσο η εξόφληση της κράτησης γίνεται με την παραλαβή του αυτοκίνητου ειτε με μετρητά είτε με πιστωτική κάρτα.

17. Υπάρχει κάποιο ποσό το οποίο μπλοκάρεται / παγώνει στην πιστωτική/χρεωστική μου κάρτα;

Η XENOS RENT A CAR δεν απαιτεί κάποιο πόσο ως εγγύηση από την πιστωτική κάρτα, ως πόσο εγγύησης.

18. Μπορώ να πληρώσω με την πιστωτική/χρεωστική μου κάρτα για την ενοικίαση του αυτοκινήτου;

Ναι. Η πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

19. Πόσο νωρίς ή αργά μπορώ να παραλάβω ή επιστρέψω το αυτοκίνητο;

Η παράδοση, ή παραλαβή μπορεί να κανονιστεί 24/7 χωρίς επιπλέον χρέωση.

20. Θα παραλάβω νωρίς το πρωί το αυτοκίνητο και θα το επιστρέψω το βράδυ. Θα με χρεώσετε μία επιπλέον μέρα;

Παρά το γεγονός ότι πολλές εταιρείες είναι πολύ αυστηρές σχετικά με την πολιτική χρέωσης της επιπλέον ημέρας, εμείς δεν θα σας χρεώσουμε επιπλέον ημέρα αν η διαφορά μεταξύ παράδοσης και παραλαβής είναι μέχρι 2 ώρες ή λιγότερο. Σε περίπτωση διαφοράς, μεταξύ παράδοσης και παραλαβής, μεγαλύτερης των 2 ωρών θα υπολογιστεί μία επιπλέον μέρα.

21. Στο τέλος του ταξιδιού μου ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για την επιστροφή του ενοικιασμένου αυτοκινήτου;

Ένα μέλος της ομάδας μας θα σας περιμένει ξανά στο αεροδρόμιο στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Οι ακριβής λεπτομέρειες (ακριβή ημερομηνία και ώρα αναχώρησης) θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της παράδοσης του αυτοκινήτου με τον εκπρόσωπό μας. Σε περίπτωση πρόωρης επιστροφής ή μη αναμενόμενης καθυστέρησης, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε νωρίτερα.

22. Πολιτική καυσίμων

Η πολιτική καυσίμων είναι να επιστρέψει το αμάξι με τα ίδια καύσιμα που παραδόθηκε. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης του αυτοκινήτου θα ελέγξουμε μαζί τον δείκτη καυσίμων και η ποσότητα καυσίμων θα σημειωθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο. Η εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη αποζημίωσης σε περίπτωση επιστροφής του αυτοκίνητου με περισσότερα καύσιμα.

23. Μεταφορά με πλοίο

Παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς με πλοίο με ένα επιπλέον κόστος και μόνο με έγγραφη έγκριση από το γραφείο εξυπηρέτησης.

Σε περίπτωση μεταφοράς χωρίς προηγούμενη έγκριση από την εταιρεία οι οποιεσδήποτε ασφαλιστικές καλύψεις που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ εκμισθωτή και εταιρείας δεν παραμένουν σε ισχύ.

24. Ποια είναι η πολιτική για έκτος δρόμου οδήγηση;

Για τα αυτοκίνητα της XENOS RENT A CAR απαγορεύεται αυστηρά η εκτός δρόμου οδήγηση.

25. Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης στο αυτοκίνητο;

Σε περίπτωση ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης του οχήματος, θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα, που θα σας έχουμε δώσει κατά την παράδοση του αυτοκίνητου. Η εταιρεία μας παρέχει οδική βοήθεια 24/7, μόλις επικοινωνήσετε μαζί μας θα σας δώσουμε οδηγίες για το πώς θα προχωρήσουμε.

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν μπορεί να επισκευαστεί στον τόπο σας ή στην ευρύτερη περιοχή, μπορούμε να κανονίσουμε αντικατάσταση μέσα στις επόμενες 24 ώρες.


*Οι παραπάνω οροί και προϋποθέσεις ισχύουν μόνο για κρατήσεις που γίνονται μέσω των ιστοτόπων, www.xenoscarrentals.com. ezcar.eu/xenoscarrentals.